Vendeskærsfræsere til højeffektiv bearbejdning i aluminium

2024-06-24 | KRØNIKE

Sommeren byder på spændende nyheder fra Tyskland! Sammen med den velkendte premium producent MAPAL lancerer vi i Edeco vendeskærsfræseren NeoMill-Alu-QBig. En helt ny familie af skrubfræsere udviklede til højvolumefræsning af aluminium. Med en spånvolume på op til 18 liter per minut kan vi garantere en omkostningseffektiv værktøjsløsning for højtydende maskiner indenfor f.eks. flyindustrien.

Med den kraftfulde skrubfræser NeoMill-Alu-QBig retter vi os allerførst mod virksomheder som bearbejder aluminium. Familien er stor og tilbyder modeller til de fleste applikationer.

Værktøjerne er udviklede til hurtige maskiner og klarer ved de rigtige forudsætninger en spånvolume på mere end 18 liter pr. minut. Værktøjerne giver dog også gode resultater selv i mindre kraftfulde maskiner.

Ved udvikling af værktøjet er der også taget hensyn til, at flydele ofte produceres i maskiner med omdrejningseffekter på mellem 40 og 80 kW. Her har der tidligere ikke været nogen passende værktøjer i MAPALs portefølje.

HØJE HASTIGHEDER OG NØJE PRÆCISION

For at optimere den høje spånvolume er de nye fræseværktøjer udviklede til brug ved omdrejningshastigheder på op til 35.000 Rpm (med en diameter på 50 mm).

Skruer med høj trækstyrke garanterer god fastspænding af skærene i den prismatiske holder selv ved meget høje centrifugalkræfter. Sænkninger i vendeskæret sikrer desuden den lavest mulige vægt.

Værktøjskroppen er også blevet udstyret med et finbalanceringssystem. For at gøre præcise justeringer mulige for at sikre vibrationsfri bearbejdning selv ved høje omdrejninger.

MAPAL har brugt mange timer både i udvikling og test, for at opnå stor spånvolumen og høj præcision med udviklingen af disse skær. Værktøjerne kan på den måde opnå store spånvolumen og en overfladefinhed på Ra 0,8 µm og Rz 4,0 µm både ved grov- og finbearbejdning.

Ved bearbejdning af aluminiumblokke bruger MAPAL ubelagte polerede skær med en positiv spånvinkel for at mindske friktionen. Dette reducerer mængden af varme, som genereres. I situationer bruges PVD-belagte vendeskær med AlSi-legeringer. Til bilindustrien og almen bearbejdning bruges CVD-belagte vendeskær.

Det maksimale skæredyb er 13 mm. Indvendig køling og meget stor spånplads sikrer optimal varmeafledning og spånafgang.

NeoMill-Alu-QBig-fræserne tilbyder i diameterne 32 til 80 mm i monoblock-version for HSK og ISO Konus samt for montering på fræsedorn.

Er du nysgerrig og vil mere om MAPALs nye familie? Kontakt mig eller nogen af mine kolleger.

THOMAS HAGGER KIRK
Sales Manager
Tel: +45 2478 4625
Mail: thk@edeco.dk