Edeco og Moldino sigter mod samme mål

2022-10-28 | Krønike af: Thomas Hagger Kirk, Sales Manager

Der er ingen tvivl om, at vi hos Edeco Tool og den japanske værtøjsproducent Moldino kender hinanden godt. Vi har en lang historie sammen. At samarbejdet er blevet udviklet og blevet tættere skyldes til en stor del ligheder i vores virksomhedern grundfilosofi. Vi lægger begge et stort fokus på optimering af kundernes processer.

Den første kontakt mellem os og Moldino blev allerede taget i 1986, bare to år efter Edecos etablering. 36 års partnerskab gør Moldino til en af vores absolut ældste leverandører.

Af naturlige grunde var jeg ikke selv med da samarbejet blev indledt, men jeg tror at alle vi hos Edeco føler, at båndene mellem virksomhederne er blevet styrket gennem årene.

Moldino, hvis virksomhedsnavn kommer fra ordkombinationen Mold & Die Innovation, fik sit nye navn for omkring to år siden som et resultat af forandringer i ejer- og organisationsstrukturen. For dem, der har været med ombord lidt længere, er virksomheden sandsynligvis mere kendt under navnet Hitachi Tool.

Under Hitachi-navnet gemmer der sig meget, men for os som arbejder indenfor og sammen med industrien, er Hitachi synonym med kvalitetsværktøj for svære materialer og hårde tolerence krav samt – ikke mindst – med et udpræget fokus på produktionsoptimering.

FOKUS PÅ TOTALØKONOMIEN

En rød tråd gennem Moldinos produktprogram er at skabe værktøjsløsninger som effektiviserer processerne og forbedret totaløkonomien, en grundværdi som stemmer meget godt overens med vores egen. For omkring 10 år arbejdede vi os frem til et komcept som vi kaldte P50 som i korthed går ud på at gennem ny teknik og nye metoder fintrimme vores kunder processer, mindske bearbejdningstiderne og på den måde sænke bearbejdningsomkostningerne. Meget af inspirationen til dette kommer fra Moldino.

BARREL MILLS EFFEKTIVISERER PROCESSEN

Barrel Mills er en nischet men alligevel velkendt specialitet i Moldinos sortiment. Bearbejdning med ”Barrel-fræser” effektiviserer processen ved at værktøjet tager en større radial skæredybde. Sammen med Molding kan vi tilbyde skandinavisk industri Gallea-familjen – et bredt sortiment af barrel-fræsere med modeller till de allerfleste behov. Programmet indeholder endda værktøjer i større diamter lavet i vendeskær.

Gallea-fræserne er et udemærket alternativ. Ikke mindst ved finbearbedjning i 5 akset fræsemaskiner. Kunderne er ofte blandt værktøjsmagere og modelværksteder, men også indenfor andre brancher som f.eks. energi.

PIONEER INDENFOR HIGH FEED STRATEGIEN

Moldino tilhører også de absolutte pionerer indenfor High Feed strategi og har idag et bredt program af fræsere for højeffektiv grovbeajbejdning i f.eks, almindelig stål, rustfrit materiale og hærdet værktøjsstål. Sortimentet omfatter fræsere fra Ø1 mm til Ø315 mm.

Den populære High Feed modeller TD4N-serien indeholder et bredt perspektiv af letskærende, tætnende High Feed fræsere til små og mellemstore maskiner. Storebroren TD6N tilbyder High Feed fræsere og vendeskær med 6 skærekanter til mellemstore og store maskiner.

Moldino ligger også langt fremme når der gælder værktøj med super High Feed og presenterede for nyligt den nye fræsefamilie TR4F – et innovativt program af High Feed fræsere for kortere bearbejdningstider og bedre udnyttelse af maskinen.

Vores gode partnerskab med Moldino manifesteres endda i det lagerberedskab, hurtighed og leveringspræcision som vi sammen kan tilbyde.

Moldino har sit Europalager i tyske Hilden. Leveringerne derfra til vores eget lager i Karlstad fungerer rigtig godt og jeg tror at alle vores kunder kan vidne om en meget høj leveringspræcision. Tilgængeligheden optimeres ved at de fleste af vores produkter går at købe på vores webshop.

Har du spørgsmål til nogle af Moldinos produkter? Så kontakt mig eller nogen af mine kollegaer!

 

THOMAS HAGGER KIRK
Sales Manager

Tel: +45 2478 4625
Mail: thk@edeco.dk