Mikron Tools præcisionsværktøj har en selvfølgelig plads i vort sortiment

2022-10-05 | Krønike af: Rasmus Thomsen, Technical Engineer

Da vi i efteråret 2019 fik stillet spørgsmålet om at tage schweiziske Mikron Tool ind i sit sortiment, var der i begyndelsen tvivlsomhed. Et langvarigt samarbejde med velrenommerede Moldino skabte usikkerhed omrking behovet for for endnu en leverandør af eksklusive præcisionsværktøj. Efter tre års samarbejde er tvivlen skubbet væk. Mikron Tool har vist at de nu har en selvfølgelig plads i vort sortiment.

Mikron Tool har både sin produktion og testvirksomhed lokaliseret i Sydschweiziske Agno Ticino, ikke langt fra den italienske grænse. For at forenkle logistikken og forkorte leveringstiderne har man dog valgt at placere sit hovedlager i tyske Rootweil.

Mikrons absolutte specialitet er præcisionsværktøj til ”mikrobearbejdning” i hårde, svært bearbejdede materialer. Standardsortimentet indeholder hårdmetalbor og pindefræsere i diameterintervallet 0,1 til 6,35 mm. Boreværktøj tilbydes i længder op til 50 x D. Kundetilpassede specialværktøj produceres i diametrer fra 0,1 op til 32,0 mm.

Kunderne findes ofte indenfor højteknologiske brancher som f.eks. dental og aerospace men også – hvilket måske kom som en overraskelse for os – indenfor den ”regulære” værkstedsindustri, som har vist sig at sætte pris på de tekniske fordele og præcisionen i Mikrons værktøj.

CRAZY DRILL CROSSPILOT STIKKER LIDT EKSTRA UD

CrazyDrill Crosspilot-serien indeholder et bredt sortiment af bor til forboring eller pilotboring som mange vælger at kalde det. Med pilotborene bores et ”forberedende” hul, som fungerer som styring for fortsat bearbejdning med et længere værktøj. Pilotboret øger præcisionen og minimerer samtidigt risikoen for borefejl.

Mikrons CrazyDrill Crosspilot kan anvendes på de fleste materialer. Applikationerne er mange, og borene klarer uden problemer bearbejdning på både konvekse og konkave underlag i vinkler op til 60 grader.

Pilotborene fremstilles i hårdmetal med en belægning som giver høj slidstyrke og tilbydes i diametrene 0,4-6,35 mm

ANVENDELSESOMRÅDER - CRAZY DRILL CROSSPILOT

CRAZY DRILL TITANIUM - NÅR DET ER ALLERHÅRDEST

Under efterårets internationale industrimesser AMB & IMTS har Mikron selv lagt stort fokus på værktøj til bearbejdning af svært bearbejdede materialer som f.eks. titanium.

At det er krævende at bore i titanium ved de fleste. Forskellige typer af titanium – ren eller legeret – stiller desuden forskellige krav til det bearbejdende værktøj. Mikron Tool har derfor udviklet to nye varianter af hårdmetalbor, et til titaniumlegeringer og et til rent titanium.

CrazyDrill Cool Titanium ATC er beregnet til titaniumlegeringer og tilbydes i diametrene 1,0-6,35 mm i længderne 6xd/10xd. Et tilhørende pilotbor kan tilkobles serien.

CrazyDrill Cool Titanium PTC anvendes i stedet til bearbejdning i rent titanium, og kommer til at tilbydes i diameterintervallet 1,0 – 6,35 mm i længderne 3xd / 6xd. PTC-versionen introduceres i foråret 2023.

Mikron Tool er også en af de leverandører som vi selv fremhæver under efterårets regionale messer. Store dele af sortimentet lagerføres i Karlstad, og kan købes direkte i vores webshop.

Er du nysgerrig på hvad Mikron Tool kan tilføre dine processer. Tvivl ikke. Kontakt mig eller en af mine kollegaer!

 

RASMUS THOMSEN
Technical Engineer, Gevind, bor og oprømmer

Tel: +45 4098 1577
Mail: rt@edeco.dk