Japanere hjælper os med en omfattende tilgang til afkortning

2022-12-09 | Krønike af: Claus Ørvad, Inside Sales

Når vi i Edeco Tool gør vores valg af skærende værktøj, retter vi gerne blikket mod Japan. Med over 30 års erfaring indenfor industriel afkortning ved vi også, hvad vi skal lede efter. Vi har i mange år valgt at fordybe partnerskabet med to af Japans førende afkortnings specialister.

Vores samarbejde med Amada Machine Tools, en af de store producenter af båndsavsklinger og kapmaskiner, blev indledt allerede i 2010. Tre år senere, 2013, knyttedes de første bånd med Tenryu Saw, en af markedets ældste og mest etablerede producenter af kapklinger.

Det er ingen tilfældighed at vi i jagten på gode klingeleverandører landede i lige netop Japan. Japanske værktøjsproducenter vejer tungt i vores øvrige produktportefølje og indenfor skæring går japanske producenter i spidsen for meget indenfor teknikken.

AMADA INTRODUCERER NYT

Amada Machine Tools er en velkendt og velrenomeret aktør på verdens værktøjsmarkeder, Fra sine kapcenter verden over – det europæiske findes i tyske Haan - serviceres industrivirksomheder indenfor de fleste brancher både med kapmaskiner og båndsavsklinger.

Amadas program er bredt og lever op til de fleste ønskemål. Sortimentet indeholder båndsavblade med specialudviklede geometrier som tilbydes både i bimetal og hårdmetal. Amada udvikler også kontinuerligt nye belægninger som yderligere øger ydeevnen og holdbarheden. Deres nye belægningslinje i østrigske Ternitz blev indviet i 2019.

Amadas hårdmetalsserie Axcela har været en bestseller i mange år og er et eftertraktet alternativ både for brugere af Amada-maskiner og for øvrige maskinfabrikter på markedet.

Den nye Axcela Striker er et glimrende alternativ i hårde miljøer og passer glimrende til både nyere og ældre maskiner. Axcela Striker findes både som ubelagt og belagt bånd for at yderligere øge ydeevnen.

En anden nyhed, som Amada gerne selv fremhæver, er videreudvikligen af den tidligere Protector M42 forskæring af rør og profiler. Med den nye Protector II loves der flere interessante forbedringer.

De nye blade har et mønster, der reducerer vibrationerne og mindsker forekomsten af klemning. De har også rygforstærkede tandspidser som minimerer risikoen for, at tænderne knækker og øger dermed bladets livslængde.

SAVKLINGER FRA TENRYU

 

 

APPLIKATIONSTILPASSEDE KAPKLINGER FRA TENRYU

Vores kapsortiment bliver fuldendt af kapklingor fra den ligeledes japanske storkoncern Tenryu Saw.

Tenryu tilhører legenderne indenfor værktøjsproduktion og har siden grundlæggelsem i 1913 opbygget et program af savklinger som tilhører den absolutte verdensklasse. Virksomhederne er repræsenteret over hele verden. Edeco betjenes af Tenryus Europa-kontor i tyske Aalen.

I løbet af 2023 fejer vi i Edeco 10 års jubilæum sammen med Tenryu, og vi har kun godt at sige. Tenryu tilbyder klinger med høj og stabil ydeevne og frem for alt en tjenestevillighed og service som vi har meget nytte af.

Tenryus fremgange bunder til stor del i, at man selv udvikler og producerer slibemaskinerne som bruges ved produktionen af kapklingerne.

Egne slibemaskiner forbedrer forudsætningerne for Tenryu, og på længere endda for os, for at udvikle klinger tilpassede ud fra kundernes krav. Dette værdsættes af kunderne og giver os et forspring overfor vores konkurrenter.

BREDDEN EN FORDEL

Edecos virksomhedsfilosofi bygger på at kunne tilbyde helheder, komplette opsætninger og vørktøj, som tilgodeser kundernes behov uanset materiale og bearbejdsningstype.

Dette gælder naturligtvis også indenfor afkortning. Dialogen med kunden giver os et helhedsbillede over behovet og skaber forudsætninger for at skabe løsninger hvor værktøj, maskiner og skærekundskab kompletter hinanden.

Er du nysgerrig efter at vide, hvad vi og vores japanske skærespecialister kan gøre for dig? Så skal du ikke tøve med at kontake mig eller nogen af mine kollegaer!

 

CLAUS ØRVAD

Inside Sales

Tel: +45 7060 2029
Mail: co@edeco.dk