Spidskompetencer indenfor krympeteknik

2020-12-04 | Krønike af: Thomas Hagger Kirk, Technical Engineer

Krympeteknikken er en af hjørnestenene hos Edeco Tool Aps. Sammen med markedsførende tyske Bilz harvi i mange år serviceret krævende danske kunder indenfor metalindustrien. Med både krympeholdere og innovative krympemaskiner og opmålingsløsninger.

Bilz er en af pionerende indenfor krympeteknikken, og fejrede for nyligt sin 100års jubilæum. Foretaget har sit hovedkontor og produktion i det kendte sydtyske industriområde Baden-württenberg. Et område kendt for højteknologisk produktion, og hvor de kendte traditioner for dygtigt håndværk stadig er i højsædet.

Hos Edeco Tool Aps. Har vi igennem snart mange år arbejdet tæt sammen med Bilz. Bilz bygger netop på de samme egenskaber som vi hos Edeco Tool Aps, altid stræber efter, pålidelighed – innovation –Know How - konkurrencedygtig pris. Og kundeminded service.

BREDT PROGRAM AF KRYMPEMASKINER

Bredt program af krympemaskiner og krympeholdere, som i dag har et godt renommé hos vore danske industri kunder, et program under varemærket Thermogrip. Et varemærke som virkelig viser den store tekniske know how, som Bilz besidder, hvor man kan få alt fra de mere enkle maskiner og op til de automatiserede anlæg, en stor del af filosofien hos Bilz, er også at kunne levere special kundetilpassede systemer. Med tilpassede applikationer og alle i den verdens kendte kvalitet fra Bilz

VÆSKEKØLING FORHINDRER SKADER

Til forskel fra flertallet af andre fabrikater på markedet. Så anvender Bilz sig af væskekøling, til afkøling af værktøjerne efter krympning. I en helautomatisk proces sænkes værktøjet ned i en køletank, indbygget i krympemaskinen, dette tager kun nogle få sec, derefter kører værktøjet op til udgangspositionen igen, fuldt nedkølet, selve denne proces er ”Hands-Free”. Dette sikrer operatøren mod brandskader, og minimere risikoen for skader på det skærende værktøj. Samtidigt er det en miljø venlig løsning, da strømforbruget er minimalt, og væsken er i et lukket kredsløb.

INNOVATIVT TILBEHØR

Bilz krympmaskiner kan leveres med flere innovative løsninger.

Krympemaskinen kan udstyres med chipaflæsning. Et udstyr som kan indlæse specifikke værktøjsdata, dette er med til at minimerer stiltiden. Samtidigt øger det sikkerheden for fejlindtastninger.

En anden option er længdeopmåling af det krympede værktøj, som lynhurtigt aflæser total længden på værktøjet, på denne måde slipper operatøren for at opmåle værktøjet i en egentlig målemaskine efterfølgende, dette sparer meget operatør tid, og kan derfor være en god løsning for proces optimering også i virksomheder hvor værktøjer klargøres centralt.

Har du spørgsmål omkring Bilz-produkter? så kontakt mig eller en af mine kolleger! Hvis du allerede vil læse mere om enhedens fordele og ydeevne, kan du læse videre her.