EDECO og MAPAL tager et stort skridt i samarbejdet

2023-02-28 | Krønike af: Thomas Hagger Kirk, Sales Manager

Det har været en intensiv start på året. I løbet af nogle hektiske uger i januar har vi været rundt i flere danske industriregioner og besøgt flere af landets førende industrivirksomheder. Rejsen er blevet gjort i selskab med salgsledelsen for Mapal Group, som er en af de store giganter inden for værktøjsverdenen. Samarbejdet vil blive yderligere styrket da Edeco Tool fra og med 1. februar får hovedansvaret for Mapals bearbejdning af det danske marked.

Set i bakspejlet kan vi konstatere, at Edeco Tool har haft en vellykket rejse på det danske marked. Siden opstarten i 2018 har vi – med en mængde stærke og velkendte værktøjsagenturer i porteføljen kunnet etablere et stærkt fodfæste inden for den danske industri.

EKSKLUSIV REPRÆSENTANT FOR MAPAL PÅ DET DANSKE MARKED

Bekendtskabet mellem Edeco og Mapal er ikke nyt. Vi har i flere år arbejdet med Mapals Die and mould-sortiment plus også TTP programmet som markedsføres under Miller – Beck og WTE. På et internationalt plan findes der endda et samarbejde mellem Mapal Group og Edecos svenske ejere Indutrade som omfatter flere markeder.

Fra og med 1. februar bliver samarbejdet dog på et højere niveau. Edeco bliver da eksklusiv repræsentant for Mapal på det danske marked med muligheder for at sælge samtlige dele af virksomhedens sortiment. Dette indebærer fantastiske muligheder men samtidigt også et ansvar. Mapal har et stort antal kunder fra tidligere i Danmark som vi nu overtager ansvaret for. Vi mobiliserer derfor, for at møde disse kunder på bedst mulig måde.

MAPAL GROUP – EN AF DE STORE I VÆRKTØJSVERDENEN

Den tyske familievirksomhed Mapal Group er uden tvivl en af verdens førende værktøjsproducenter. Virksomheden, som blev grundlagt allerede i 1950, har over 5000 ansatte og er gennem egne selskaber eller partnerskaber repræsenterede i mere end 40 lande.

Fra sit hovedkontor i sydtyske Aalen leveres der årligt værktøj til en værdi af over 500 millioner euro. Sortimentet er bredt og omfatter skærende værktøj for f.eks. boring, fræsning, finboring, samt Rivaler og drejning. Kunderne findes indenfor de fleste industrisegmenter med tyngdepunkter på køretøjs- fly- og værkstedsindustrien. Virksomheden er også et stærkt navn inden for f.eks. hydraulik komponent fremstilling og vindkrafts industrien.

Man kan ikke andet end at blive imponeret over hvordan Mapal lykkes med at kombinere bredde og dybde i sit sortiment. Programmet indeholder de fleste værktøjstyper, ofte i versioner for alle applikationer man kan tænke sig. Ligesom vi gør hos Edeco ligger man også stor vægt på at finde brede bearbejdningstekniske totalløsninger snarere end at sælge enkelte stykker værktøj.

TYDELIG STRATEGI FREMADRETTET

Det tættere samarbejde med Mapal et vokset frem over længere tid, hvilket har givet os gode muligheder for at forbedre os. Vi har sat os godt ind i markedet og vil i løbet af de kommende måneder besøge alle de danske kunder som i dag bruger Mapals værktøj. Det giver os også fordele, at vi har erfaring med Die&mould segmentet samt arbejdet med TTP programmet Miller – Beck og WTE Produkterne ligesom det faktum at de fleste af vores ansatte har en baggrund fra virksomheder der bruger Mapals produkter.

Vores plads i Indutrade-koncernen har ligeledes give os fordele. Vores søstervirksomheder i Sverige og Finland repræsenterer Mapal i de nordiske nabolande hvilket erfaringsmæssigt giver os et forspring. Indenfor koncernen er der også et eget certificeret værktøjssliberi som giver os mulighed for at tilbyde omslibning, reparation og kalibrering af vores kunders værktøj.

Vi har allerede påbegyndt rekrutteringsprocessen for at yderligere forstærke vores salgsressourcer omkring Mapals sortiment. Vi håber, at vi indenfor kort tid kan præsentere nye stærke navne.

Er du nysgerrig på Mapals sortiment og vil gerne vide mere? Så skal du ikke tøve med at kontakte mig eller nogen af mine kolleger.

THOMAS HAGGER KIRK
Sales Manager

Tel: +45 2478 4625
Mail: thk@edeco.se