Japansk holderteknik optimerer bearbejdningsøkonomien

2024-04-15 | KRØNIKE

Nå vi ser tilbage på vores nu 40 år lange tidslinje, er der ingen tvivl om, at kontakterne, som i 2001 blev etableret med holderspecialisten NT Tool, hører til de allervigtigste milepæle. Samarbejdet har i 23 år givet os adgang til japansk teknik, når den er allerbedst og et sortiment af værktøj, som er meget værdsat hos vores kunder. I løbet af jubilæumsåret føles det derfor naturligt at slå et ekstra slag for NT Tool med specielt fokus på virksomhedens stærke sortiment af hydraulikspændepatroner.

Bekendtskabet med NT Tool opstod fra starten via Moldino, en anden af vores japanske leverandører. Ved salg af Moldinos eksklusive fræse- og gevindværktøj stødte vi ofte på problemer med at finde holdere, der matchede den høje kvalitet på Moldinos skærendeværktøjer.

Moldino formidlede derfor kontakten med NT Tool som man selv havde taget ind i sit sortiment for at kunne tilbyde fungerende helhed af holdende/skærende værktøj. De indledende kontakter er med tiden blevet udviklet til et velfungerende samarbejde, som har været meget vellykket for begge parter.

INGEN KÆDE ER STÆRKERE END DET SVAGESTE LED

NT Tools hydraulikspændepatronsprogram henvender sig til kunder med høje krav og virksomheder med krævende processer som forstår, at investeringen i en eksklusiv holder forbedrer den totale værktøjsøkonomi.

I dialogen med vores kunder taler vi ofte om have tre rigtige. Et godt bearbejdningsresultat forudsætter en god maskine med fungerende fikstur og et skærendeværktøj af højeste kvalitet. Desuden – og ikke mindst – kræves der en kvalitetsholder som holder og præsterer over tid og som gør det skærende værktøj fuld retfærdighed. Med NT Tool i vores sortiment kan vi medvirke til at give dig som kunde de bedste forudsætninger!

STÆRKE INDENFOR HYDRAULIKTEKNIKKEN

NT Tool har i det seneste år satset hårdt på udvikling af værktøjsholder med hydraulikteknik. Sortimentet omfatter flere serie for forskellige typer af bearbejdning.

Hydraulikteknikken giver flere fordele som præcision, vibrationsdæmpning og ikke mindst enkeltheden at skifte skæreværktøj. Med NT Tools hydraulikteknik kræves, der ikke noget specielt udstyr for at håndtere udskiftningen af værktøj, bare spændepatronen og en nøgle.

I det kommende forår fremhæver vi tre af NT Tools populæreste værktøjsserier som i perioden april-juni tilbydes til meget konkurrencedygtige priser.

PHB-SB: Slanke hydraulikspændepatroner med meget høj vibrationsdæmpning til applikationer hvor pladsen er begrænset. Passende til let og middelgrov bearbejdning indenfor gevind, boring og rømning. PHZ-modellerne tilbyder Zero-funktion, som muliggør justering af rundløbs nøjagtigheden ved værktøjets spids inden for 0,002 mm.

PHC-A: Allround hydraulikspændepatron med unik kammerkonstruktion som giver ekstrem præcision, god antivibrationseffekt og 30% højere spændekraft sammenlignet med en konventionel spændepatron. Holderen er passende til boring, rømning og fræsning ved applikationer, hvor høje overfladekrav og værktøjslevetid er et krav.

PHC-H: Kraftig, ekstra stabil hydraulikspændepatron med forstærket krop og nyudviklet hydraulikkammer. Modellen er beregnet til grovbearbejdning og egner sig også til f.eks. dynamisk fræsning.

Vil du fordybe dig i NT Tools hydraulikspændepatroner eller vide mere om, hvordan du i løbet af foråret kan gøre en rigtig god værktøjshandel? Hent i så fald gerne vores kampagnebrochure. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte mig eller nogen af mine kolleger.

STEFAN JENSEN
Technical Engineer
Tel: +45 2295 1577
Mail: sj@edeco.dk